Τι Κρύβεται Μέσα σε Ένα Μήλο

Τι Κρύβεται Μέσα σε Ένα Μήλο

Τι Κρύβεται Μέσα σε Ένα Μήλο

[ad_1]

Τι Κρύβεται Μέσα σε Ένα Μήλο

Τα μήλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο. Περιέχουν πολλά μικρά, μαύρα σπόρια που συνήθως αποφεύγονται λόγω της πικρής τους γεύσης, αλλά περιστασιακά μπορεί να φαγωθούν κατά λάθος. Πολλοί πιστεύουν ότι οι σπόροι είναι δηλητηριώδεις, ενώ άλλοι μπορεί να το θεωρούν ένα υγιεινό σνακ. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μήλου είναι γνωστές αλλά δεν είναι και τυχαίο που έχει χαρακτηριστεί ως φρούτο της αμαρτίας. Οι σάρκα του και η φλούδα του μήλου είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες από την άλλη οι  σπόροι του περιέχουν μια ουσία την αμυγδαλίνη, η οποία μετατρέπεται σε κυανιούχο όταν οι σπόροι μασώνται ή συνθλίβονται . Το κυάνιο είναι ιδιαίτερα τοξικό και μπορεί να είναι θανατηφόρο σε υψηλές δόσεις. Βρίσκεται σε σχετικά υψηλές ποσότητες στους σπόρους των καρπών στην οικογένεια τριαντάφυλλο, το οποίο περιλαμβάνει τα μήλα, τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα, τα ροδάκινα και τα κεράσια. Το κυάνιο έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα δηλητήριο σε όλη την ιστορία. Δρα παρεμβαίνοντας στην  οξυγόνωση των κυττάρων και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά σε υψηλή δόση.

Μικρές ποσότητες κυανίου, που κυμαίνονται 0,2 – 1,6 mg για κάθε κιλό σωματικού βάρους, μπορεί να προκαλέσει οξεία δηλητηρίαση και διάφορα συμπτώματα, όπως κεφαλαλγία, ναυτία , εμετός, κράμπες στο στομάχι, ζάλη, αδυναμία και σύγχυση. Η κατανάλωση δύο φλιτζανιών αλεσμένων σπόρων μήλου θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία.  Τρώγοντας μερικούς σπόρους μήλο είναι ασφαλές. Ωστόσο, μεγάλες ποσότητες  σπασμένων σπόρων (πάνω από 100 γραμμάρια) είναι δυνητικά θανατηφόρα. Η ακριβής θανατηφόρα δόση των σπόρων μήλου ποικίλλει ευρέως. Εξαρτάται από το σωματικό βάρος, από την  ανθεκτικότητα του κάθε οργανισμού και τον τύπο του μήλου, δύναται και  μικρότερες ποσότητες να σας κάνει να άρρωστο.

Επιπλέον, η κατάποση σπόρων ολόκληρου μήλου είναι απίθανο να προκαλέσει οποιαδήποτε συμπτώματα. Το περίβλημα του σπόρου τους προστατεύει από τα πεπτικά ένζυμα, και περνούν ακίνδυνα μέσω του πεπτικού σας συστήματος. Παρ ‘όλα αυτά, μια καλή ιδέα είναι να αφαιρέσετε τους σπόρους πριν δώσει τα μήλα σε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα.

Ωστόσο, αποφύγετε  να συνθλίβονται οι σπόροι στο μήλο, γιατί απελευθερώνουν μικρές ποσότητες κυανίου, η οποία είναι ιδιαίτερα τοξική. Δεν θα πρέπει να μασάτε καλά και να καταπίνετε πάνω από 150 σπόρους, γιατί θα εκδηλωθούν άσχημα συμπτώματα, ενώ φροντίστε στα παιδιά να καθαρίζετε τα μήλα από τους σπόρους. Έτσι, αν κατά λάθος φάτε μερικούς σπόρους μήλων, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε.

Πηγή: itrofi.gr

We Love Apple Agravia
We Love Apple

[ad_2]

Source link

Μείνεται Συντονισμένοι